Toto je záložní verze starého webu Pedagogické fakulty JU (https://old.pf.jcu.cz), která již nebude dále aktualizována.
 
Od září 2022 funguje nový web fakulty na standardní adrese https://www.pf.jcu.cz.

Symbol PF Anotace diplomovch prac - 2000 - Katedra informatiky

Anotace diplomovch prac - 2000

Katedra informatiky

Ji Bulek

Tvorba internetovch aplikac v XML

V rmci diplomov prci autor vytvoil uivatelskou pruku novho jazyka XML, kter aspiruje, vzhledem k monosti definice vlastnch pkaz uivatelem a snadnmu strojovmu zpracovn, stt se v blzk budoucnosti univerzln metodou pro penos dat po Internetu, mobilnch stch i ovldn domcch elektrospotebi. Plohou prce je CD-ROM s mnoha konkrtnmi ukzkami, zpracovanmi jazykem XML.

Vedouc prce: PaedDr. Petr Pexa

Pavel anda

Prvodce pro odstraovn zvad systmu technickch prostedk na platform PC s prezentac na internetu

V psemn sti prce autor popisuje prostedky pro tvorbu hypertextu se zamenm na HTML. Vlastn prce obsahuje ucelen nhled na bn dostupn HW a SW komponenty. Nhled je uren pro bn uivatele netechnickho typu, kterm m pomoci pro snaz orientaci ve vpoetn technice a m bt pomocnkem k odstraovn chyb.

Vedouc prce: Ing. Jan Jra

Mojmr Frek

Tvorba dynamickch WWW strnek - WEB ubytovacch zazen v R

Jedn se o interaktivn databzov web ubytovacch zazen. Zkladem je databze realizovan prostednictvm sharewarovho systmu MySQL, pstup a komunikace s databz je realizovn prostednictvm PHP3 event. JavaScriptu. Aplikace umouje vyhledvat ubytovac zazen podle nejrznjch kritri, poskytovatelm ubytovn nabz monost registrace a aktualizace daj prostednictvm webovskch formul.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Marek Glaser

Perl a CGI - nstroje WWW aplikac

Tato diplomov prce se zabv problematikou programovn CGI skript, jejich vazbou na protokol HTTP a programovac jazyk Perl. Soust prce je WWW rozhran, kter ilustruje monosti jazyka Perl pi programovn CGI skript.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Otakar Hynek

Technick drba pota PC

Diplomov prce se zabv problematikou hardware potae PC. Autor seznamuje tene s jednotlivmi subsystmy osobnho potae, jejich instalac, konfigurac a diagnostikou zvad.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera

Duan Kafka

Pouit jazyka HTML pro tvorbu technick dokumentace - mikroprocesory

Diplomov prce se zabv problematikou tvorby hypertextov technick dokumentace. Pin pehled procesor, jejich porovnn z hlediska pouit a technologi vroby. V dal kapitole jsou provedeny testy nkolika procesor. st tkajc se elektronick formy pin srovnn monost formt HTML, PDF, HLP.

Vedouc prce: Ing. Michal er

Josef Kubn

CGI a Perl - nstroje interaktivnho WEBu

Diplomov prce je zamena na vvoj CGI aplikace v jazyku Perl. Soust textu je vklad zkladn vlastnosti jazyka a protokolu CGI, kter je pouit v dalm vkladu. Konkrtn webovsk aplikace, kter je soust prce, se nazv "Hodnocen pednek na PF".

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Adam Kupec

Vuky algoritm a datovch struktur s vyuitm webu

Prce je pspvkem k souasnmu trendu ve vzdlvn, kdy prezenn studium je doplnno monost vyut webovsk technologie pro samostatn studium, jako zdroj rznch animac, simulac kdekoliv a kdykoliv. Prce obsahuje zpracovn dvou tmat z pedmtu Algoritmy a datov struktury. Prvn tma pibliuje pojem ADT fronta a druh tma se tk operac s binrnmi vyhledvacmi stromy.

Vedouc prce: RNDr. Jaroslav Icha

Frantiek Lechner

PHP nstroj pro prezentaci dat na Internetu

Tato diplomov prce pojednv o vvoji hypertextovch strnek pro Worl Wide Web s vyuitm programovacho jazyka PHP. Pope jak vytvet zajmav hypertextov strnky vyuvajc pln monost hypertextovho preprocesoru PHP. Rovn se mete dozvdt jak publikovat data na celosvtov potaov sti Internet i na loklnm Intranetu s vyuitm databzovho serveru MySQL.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Petr Novotn

Programovn CGI v jazyce Perl

Clem diplomov prce je vyloit problematiku programovn v prosted CGI a zklady jazyka Perl v rozsahu potebnm pro psan CGI skript. Soust prce je aplikace, kter realizuje internetovou prodejnu potaov firmy.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera

Vclav Panuka

Sprva webovskho serveru

Diplomov prce se zabv problematikou instalace, konfigurace, sprvy a zabezpeen internetovch webovskch server nezvisle na platform operanho systmu.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Jaroslav Posekan

Prezentace digitalizovanch objekt na internetu - I. st budovy PF, Jeronmova 10 v eskch Budjovicch

Autor popisuje monosti digitalizace prostorovch objekt a provd recenzi na dostupn editory VRML na internetu. Ve vlastn prci pevedl do VRML vy patra budovy PF.

Vedouc prce: Ing. Jan Jra

Adam Prochzka

Postscript

Prce vysvtluje principy a pomh vytvoit zkladn znalosti o programovacm jazyku PostScript. Specifick struktury - dictionary, name atd., klasick struktury - string, array atd.

Vedouc prce: RNDr. Eduard Polch

Michal Pda

Tvorba dynamickch HTML strnek pomoc technologie ASP

Diplomov prce se zabv problematikou vyuit technologie ASP pi vytven dynamicky generovanch HTML strnek. Prce je urena pro pokroil programtory, kte jsou ji obeznmeni s technologi ASP a ovldaj skriptovac jazyk Visual Basic Script.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera

Mgr. Radek afak

WWW prezentace obce Jankov

Paint Shop Pro 6.0 - nov prstek firmy Jasc software je program, kter se jist stane pro svoji kvalitu pomocnkem ady profesionlnch tvrc webdesignu, pro jednoduchost ovldn a rozen standardn funkce setrv jako hlavn prostedek tvorby nejen pro web drobnch uivatel.

Vedouc prce: PaedDr. Petr Pexa

Michal kampa

Databze v C++Builderu

Prce m za kol vytvoit pruku zabvajc se problematikou tvorby databzovch aplikac ve vvojovm prosted C++Builder. Prce by mla objasnit pstup k databzm, problematiku BDE, podporovan databzov formty a popis jednotlivch zkladnch databzovch komponent. Zkladn postupy a problmy pi programovn databz v tomto vvojovm prosted. Pruka je urena tenm zvldajcm alespo na prmrn rovni jazyk C++ a orientujcm se v otzkch databzovch nvrh. Vklad by ml bt doplnn adou pklad.

Vedouc prce: RNDr. Hana Havelkov

Stanislav vcha

Kolekce objektu v programovacm jazyku Java 2

Diplomov prce je zamena na popis td a rozhran pro prci s rznmi kolekcemi objekt v programovacm jazyce Java 2. Po vodn kapitole, kter se tk pol, se autor zamuje pedevm na nov typy kolekc, kter jsou k dispozici ve verzi Java 2. Na pkladech ilustruje pouit td, kter implementuj rozhran List, Set, Map. V zvru se zabv problematikou uspodn kolekc a pipojuje slovnek astch pojm z programovacho jazyka Java.

Vedouc prce: RNDr. Jaroslav Icha

Tom elezn

Prezentace digitalizovanch objekt na internetu

Diplomov prce popisuje prezentaci digitalizovanch model na Internetu v jazyce VRML. Prce je doplnna modelem budovy JU v Jeronmov ulici, resp. jej prvn a druh patro. Model budovy je na piloen disket spolen s prukou pro snadn ovldn.

Vedouc prce: Ing. Jan Jra

Betislav Hrua

Problematika proxy serveru Squid a paketovho filtru v operanm systmu Linux

Tato prce poskytuje teni zkladn nhled na problematiku cacheovn pomoc proxy serveru Squid a pouvn paketovho filtru, oboj v operanm systmu Linux. Nejprve seznm s prbhem startu serveru s operanm systmem Linux na platform osobnch pota PC. V nsledujcch dvou stech je probrna problematika zabezpeen serveru pomoc paketovho filtru a urychlen pstupu k Internetu realizovan proxy aplikac pro cacheovn Squid.

Vedouc prce: Mgr. Ladislav Kaprek

Stanislav Omera

Programovn databzovch aplikac v Borland Delphi

Tato prce seznamuje tene se zklady programovn databzovch aplikac v prosted Borland Delphi. ten je postupn seznmen s databzovm rozhranm BDE, dle je ukzno vytvoen aplikace od nvrhu databzov tabulky a po konenou aplikaci. V dal sti budou popsny komponenty umoujc pstup a manipulaci s datovmi poli a na zvr se seznmme s principy programovn sovch aplikac.

Vedouc prce: Mgr. Pavel andera