Toto je záložní verze starého webu Pedagogické fakulty JU (https://old.pf.jcu.cz), která již nebude dále aktualizována.
 
Od září 2022 funguje nový web fakulty na standardní adrese https://www.pf.jcu.cz.

Symbol PF Anotace diplomovch prac - 1999 - Katedra geografie

Anotace diplomovch prac - 1999

Katedra geografie

Ji Grauer

Historick vvoj vyuvn ploch v okrese Psek

Diplomov prce se zabv vyuitm ploch z hlediska jednotlivch kategori pdy orn pda, zahrady, louky, pastviny, lesn plochy, vodn plochy, zastavn plochy a kategorie ostatn a jejich zmnami v rozloze v letech 19481997. Hlavnm clem bylo zjitn rozsahu zmn v krajin po obdob socialistickho hospodaen a po roce 1990. Sekundrn byl zjiovn dsledek zmn na ekologickou stabilitu krajiny v okrese Psek a srovnn intenzity zmn s vvojem v cel esk republice.

Vedouc prce: Mgr. Roman Bartk

Milan Havlek

Komplexn fyzickogeografick regionalizace okresu Tbor

Diplomov prce "Komplexn fyzickogeografick regionalizace okresu Tbor" podv popis jednotlivch fyzickogeografickch sloek a jejich vzjemnch vazeb (prodnch zkonitost nvaznosti a naopak kontrastu). Dle prce rozebr problematiku komplexn fyzickogeografick regionalizaci a s pouitm dostupnch podklad tuto otzku e ve studovanm zem.

Vedouc prce: Mgr. Roman Bartk

Ji Pupk

Historick vvoj vyuvn ploch v okrese Tbor

Prce se zabv analzou zmn jednotlivch sloek krajinn struktury za obdob poslednch padesti let podle jednotlivch katastr. Zmny jsou sledovny v asovch horizontech 1948, 1960, 1989 a 1997 a je sledovna asov a prostorov diferenciace v rmci studovanho zem. Soust prce je tak zaznamenn vlivu zjitnch zmn na ekologickou stabilitu krajiny.

Vedouc prce: Mgr. Roman Bartk

Pavel Samec

Dostupnost a kvalita technick infrastruktury (vybavenost venkovskch sdel vodovodem, kanalizac a plynem) - vznamn faktor stability venkovskch sdel okres Psek a Tbor

V diplomov prci jsem se zabval vybavenost a kvalitou technick infrastruktury (TI) jednotlivch venkovskch sdel okres Psek a Tbor. Jako nejdleitj z hlediska TI jsem vybral ti systmy - vodovodn soustavu, kanalizan soustavu a soustavu plynu. Ty jsem porovnval se stabilitou venkovskho sdla, vyjdenou vvojem potu obyvatel, bytovou vstavbou a zemn plnovac pipravenost. Clem diplomov prce bylo potvrzen hypotzy o vlivu vybavenosti TI na stabilitu venkovskho sdla.

Vedouc prce: RNDr. Roman Kssl

Ondej Turek

Komplexn fyzickogeografick regionalizace okresu Psek

Diplomov prce "Komplexn fyzickogeografick regionalizace okresu Psek" popisuje jednotliv fyzickogeografick sloky v rmci studovanho zem a sten stav ivotnho prosted. V dal sti se prce zabv problematikou komplexn fyzickogeografick regionalizace a charakterizuje lenn eenho zem z tohoto hlediska za pouit biochor.

Vedouc prce: Mgr. Roman Bartk

Roman ika

zemn diferenciace kriminality v okrese esk Budjovice, Psek a Tbor

Diplomov prce se zabv kriminalitou v esk republice, nastiuje jej vvoj a rozloen. Autor se detailn zamuje na kriminalitu v policejnch obvodech okres esk Budjovice, Psek, Tbor a to jak na jej vi, tak na strukturu. Soust prce je strun geografick charakteristika jednotlivch policejnch obvod. Autor se pokou nalzt piny odlinho vvoje kriminality ve mstech a na venkov. Vysvtlen zkladnch pojm tto oblasti a rozdlen vnitn struktury kriminality maj napomoci vytvoit teoretick nhled na danou problematiku. Prce zahrnuje obshlou plohu tabulek, graf a map, kter umouj lep orientaci. Diplomov prce by mla pispt k een problm kriminality a rozit poznn o zkonitostech zemnho rozloen trestn innosti.

Vedouc prce: RNDr. Jan Kube, CSc.